weblogo2

Heb je interesse om te leren duiken? Dat kan bij De Zeekat! We starten telkens in januari met een nieuwe opleidingssessie.

Verloop

De opleiding bestaat uit 3 delen:
1. Een 8-tal zwembadlessen, telkens op dinsdag avond van 21u tot 22u in het Netepark
2. Een 5-tal theorielessen. De theorielessen spreken we af in overleg met de kandidaten.
3. Een 10-tal openwaterduiken met een instructeur. De openwaterduiken zijn normaal op woensdagavond en/of in het weekend.

Het aantal openwaterduiken kan verschillen van persoon tot persoon. 

Brevet

Wanneer je het opleidingstraject doorlopen hebt, en je hebt een succesvolle evaluatieduik gedaan met instructeur, krijg je een 1-ster CMAS brevet. Met dit brevet kan je overal ter wereld duiken samen met een 3-ster duiker of instructeur.
Het jaar daaropvolgend kan je je duikvaardigheden nog verder aanscherpen, en eventueel een 2de ster behalen. Vanaf dan mag je duiken met een andere 2-ster of 3-ster duiker. Je kan je opleiding daarna nog vervolledigen en 3-ster duiker worden, om dan te kunnen duiken met een 1-ster, 2-ster of 3-ster duiker.

Kostprijs

De opleiding op zich is gratis wanneer je lid wordt van de club. Het lidgeld bedraagt €140 per jaar. In dat bedrag zit ook je verzekering en toegang voor het zwembad. Voor de cursusboeken, lesmateriaal en homologatie van je 1-ster brevet betaal je €150.

Duikmateriaal

We verhuren geen duikmateriaal, maar tijdens de zwembadopleiding stelt de club je dat gratis ter beschikking, en nadien kan je het nog verder lenen van de club. Je betaalt dat een bijdrage van 7€/week voor het onderhoud en de keuringen.

Gratis initiatieduik

Wil je graag eens proberen of het duiken iets voor jou is? Doe dan mee aan een initiatieduik! Je krijgt eerst een korte theoretische uitleg over het duiken, en daarna kan je direct het water in. Onder begeleiding van ervaren duikers kan je zelf ervaren wat het is om je onder water te bewegen en leer je de basistechnieken van de duiksport. De duikinitiatie neemt ongeveer een 20 tal minuten in beslag. Wij voorzien alle materiaal. 

De initiatieduik gaat door op afspraak, meestal door de eerste dinsdag van de maand, van 21u tot 22u in het Netepark. Neem contact met ons op om in te schrijven voor een initiatieduik, minstens enkele dagen op voorhand.

Contact

Voor meer info over de duikopleiding, of om een initiatieduik af te spreken, klik hier om contact op te nemen.

Leden login