weblogo2

Zondagochtend 6 november omstreeks 11.45 uur raakte een duiker vermist op een diepte van 20 meter bij duikplaats Kerkweg in Den Osse. Volgens verschillende media zou het hier gaan om een cursist die dook onder begeleiding van een instructeur.

Brandweer, KNRM en een helicopter waren snel ter plaatse. Eveneens zochten aanwezige sportduikers mee naar de duiker. Na anderhalf uur zoeken is besloten om te stoppen met de reddingsactie, omdat de kans op overleving na zo een lange tijd in het water nihil is. De brandweer en KNRM hebben daarop de plek van het ongeval weer verlaten. Gezien de diepte waarop de duiker vermist raakte, konden brandweerduikers niet onder water zoeken, aangezien zij mogen duiken tot maximaal 15 meter.

De politie zal een bergingsactie opzetten en coördineren, onder meer met behulp van een helicopter. Tot nader order is de duikplaats gesloten.

Dit artikel is niet geschreven door De Zeekat, maar is afkomstig van de Nederlandse website Duikplaats.net. Klik hier om het volledige bericht te lezen op www.duikplaats.net

 • zwembadtraining
 • Wreck-Dive
 • diving
 • Doe mee aan een zwembadtraining
  Wil je eens meemaken hoe een zwembadtraining er aan toe gaat? Contacteer ons dan voor een afspraak.
 • De wondere wereld van duiken
  Laat je overdonderen door de pracht van het onderwaterleven in een oase van rust.
 • Leer duiken bij De Zeekat
  Iedereen kan leren duiken! Na enkele praktijk en theorielessen ben je klaar om je eerste stappen te zetten in de duikwereld.