weblogo2

Vrijdagavond 30 september maken Aquashot en de Nederlandse Onderwatersport Bond in Zierikzee bekend wie de nieuwe Nederlandse Kampioenen onderwaterfotografie en –videografie zijn. De winnaar van het fotografiekampioenschap mag plaatsnemen in het Nederlands team voor het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie dat volgend jaar in Mexico wordt gehouden.

In mei hebben circa 80 deelnemers in de Zeeuwse wateren gestreden om het felbegeerde kampioenschap. Iedere deelnemer mocht voor vijf categorieën een foto inleveren. De twee deelnemers met de meeste punten in de vijf categorieën zijn de overall winnaars en mogen deelnemen aan het wereldkampioenschap. Vorig jaar werd het wereldkampioenschap nog in Nederland gehouden, volgend jaar is het kampioenschap aan de westkust van Mexico.

De avond start om 19.30 uur met een presentatie van het langverwachte boek Onderwaterbiologie Wereldwijd. Om circa 22.30 uur wordt de nieuwe Nederlandse Kampioen bekend gemaakt.

Het evenement wordt gehouden in de Nieuwe Kerk in Zierikzee en is openbaar toegankelijk.

Foto: Jos Broere (winnaar 2015)

Dit artikel is niet geschreven door De Zeekat, maar is afkomstig van de Nederlandse website Duikplaats.net. Klik hier om het volledige bericht te lezen op www.duikplaats.net

 • zwembadtraining
 • Wreck-Dive
 • diving
 • Doe mee aan een zwembadtraining
  Wil je eens meemaken hoe een zwembadtraining er aan toe gaat? Contacteer ons dan voor een afspraak.
 • De wondere wereld van duiken
  Laat je overdonderen door de pracht van het onderwaterleven in een oase van rust.
 • Leer duiken bij De Zeekat
  Iedereen kan leren duiken! Na enkele praktijk en theorielessen ben je klaar om je eerste stappen te zetten in de duikwereld.